17. raskausviikko

Yleisiä kuulumisia, hankintoja ja neuvolaa... :)

17. raskausviikko käynnistyi siis eilen & vatsakin jo raskaudesta kertoo (no, ei ehkä vieraille) – uusi kuva on siis lisätty mahakuviin. Paino on päättänyt nousta jonkin verran ja (rakastamani) valkosipuli on alkanut aiheuttaa mulle närästystä. Hemoglobiini on alhainen ja rautalisät täytyy aloittaa. Muuten olo on hyvä, ja kesätyötkin alkoi viime viikolla. Vaikka kyseinen työ on melko fyysistä, en vielä ainakaan ole mitään selkäkipuja onnistunut saamaan. Toivottavasti olo pysyykin näin hyvänä!

Tänään tein ensimmäiset hankinnatkin. Satuin Lidlissä käymään ja kun siellä harsoliinoja oli myynnissä, niin tulipa sellaisia kaksi pakettia ostettua. Ne kun kuulemma ovat sitten käytännöllisiä monessa tilanteessa. Oikeastaan tämä ei kyllä ollut ensimmäinen hankinta, koska aiemmin tilasin iherbistä muita juttuja & kun pakettiin sattui sopimaan, niin heitin mukaan vielä BornFreen lasisen tuttipullon (muovisiahan tuttipulloja en aio ostaa, koska vaikka bisfenoli-a on nykyisin Euroopassa kiellettyä, saattaa niistä muita muoviaineita irtoilla). Hassua kyllä, vaatteita ei ole siis vielä tullut yhtäkään ostettua. Kirppiksille voisi kyllä joskus tässä mennä kiertelemään… edit: BornFree on uusinut tuttipullosarjansa, tässä uusia vaihtoehtoja: Glass Bottle (kirkas), Slow Flow; Glass Bottle (3 kpl pakkaus); muut BornFreen tuotteet (mm. vaihtotutteja tuttipulloihin) – ovat valitettavan usein loppu varastosta, joten jos mietit tilaamista ja varastossa niitä on, niin suosittelen heti tilauksen laittamaan! Ps. Jos et ole aiemmin tilannut iherbistä mitään, saat 5 dollarin alennuksen ekasta tilauksesta.

BornFreen lasinen tuttipullo (iHerbistä)

Harsoliinoja 2x3kpl (Lidlistä)

Niin ja se neuvola tosiaan:

-Hemoglobiini oli laskenut lukemaan 110 (1. käynnillä 127), joten sain kehoituksen aloittaa rautalisät. Voivoi, vatsaongelmiahan niistä kun usein seuraa. IHerbistä joskus aikoinaan tilaamani Gentle Iron -valmiste ei vatsaani koskaan sekoittanut; noissa on rautaa 18mg, joten varmaan pari saa päivässä vedellä, kun puutetta kerran on. Nyt mulla ei vaan ole niitä enää ollut jäljellä aikoihin, joten täytyypä seuraavalla tilauskerralla nuokin muistaa. Sitä ennen mennään sitten suomalaisten apteekkien valmisteilla. :I

- Voi paino sentään. Olen itse kotonakin vaa’alla säännöllisesti vieraillut eli ei mikään yllätys ollut, mitä vaaka näytti (vaatteet päällä 65,8kg). Melkein siis 5kg on noussut verrattuna siihen, mitä ennen raskautta painoin, ja se on aika paljon tässä vaiheessa, mutta menee nyt vielä jotenkin normaaliin, kun ennen raskautta painoindeksi vain 19 oli. Ja terveydenhoitaja ei siis mitenkään painoani kommentoinut. Enkä mä nyt mitenkään erikoisesti ole syönyt & liikkunutkin olen, joten eipä tän nyt elintavoista pitäis johtua.

- Verenpaine ok, joskin voisi olla hieman alempi, mutta aina mulla paineet tuolla korkeammat kuin kotimittauksissa.

- Vauvelin syke noin 155.

Hywää vappua kaikille!

About these ads

3 kommenttia artikkeliin ”17. raskausviikko

  1. Ai se olitkin sinä, joka olit eksynyt blogiini. Vai oliko käyntini jättänyt jälkensä tänne sun blogiin?=) Oon seuraillut jo mukavan tovin tätä sun blogia ja se on tosi kiva!

  2. Kyllä sulla on jo selkeästi vauvamahaa. :)

    Mullakin on paino viitisen kiloa noussut, vaikka minäkään en erikoisesti ole elintapojani muuttanut. :( :( Saa nähdä kuinka paljon se vielä nousee tässä raskauden myötä…

Kerro ajatuksesi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s